کبد چرب چیست؟

متخصصان فعال در این زمینه بر این عقیده اند که کبد یکی از مهمترین اندام های داخلی بدن به حساب می آید که وظیفه مهم تصفیه مواد سمی از خون، سنتز پروتئین و ذخیره ریز مغذی های مورد نیاز بدن را بر عهده دارد.

این نوع بیماری که از آن با عنوان کبد چرب غیر الکلی نیز یاد می شود اغلب به دلیل اختلالات متابولیسمی در افراد به وجود می آید، خصوصا کسانی که چربی و قند خون بالایی دارند جزء اولین کسانی هستند که به این بیماری مبتلا خواهند شد.

البته این مسئله به تنهایی نمی تواند اختلالی در عملکرد کبد افراد به وجود آورد بلکه زمینه های ژنتیکی نیز تاثیر بسیار مهمی در بروز این مشکل دارند.

اگر بخواهیم کمی پیشرفته تر و عمیق به این مسئله بپردازیم باید بدانید که این بیماری زمانی بروز پیدا می کند که سلول های جمع شده در کبد توانایی خروج از سلول های کبدی را از دست بدهند که به مرور زمان این تجمع منجر به بروز کبد چرب غیرالکلی در افراد خواهد شد.

همچنین زمانی که افراد دچار استرس و یا بیماری های جزئی می شوند سیستم ایمنی آنها دچار اختلال شده و در نتیجه سلول های کبد با تجمع چربی روبرو می شود که از جمله علائم کبد چرب التهاب در ناحیه کبد است که منجر به ورود بیمار به فاز دوم بیماری می‌شود.

در صورت عدم پیگیری و عدم درمان این امکان وجود دارد بیمار به فاز سوم و سیروز بدخیم وارد شود که مشکلات بسیار جبران ناپذیری را با خود به همراه دارد.

 

انواع کبد چرب کدامند؟

متخصصان بر این عقیده اند که کبد چرب را میتوان به 3 گرید تقسیم بندی کرد به گونه ای که هر کدام از این گرید ها تعریفی جداگانه داشته باشند.

هنگامی که افراد به کبد چرب گرید 1 و 2 مبتلا می شوند باید بدانند که در صورت پرهیز غذایی و درمان دارویی این امکان برایشان وجود دارد تا این مشکل را برطرف سازند و نتیجه ای رضایت بخش را دریافت نمایند.

  • گرید 1

اگر دچار کبد چرب گرید 1 شده‌اید باید بدانید که با کمی تغییر در عادات غذایی و سبک زندگی و مصرف داروهایی مناسب میتوان به طور قطع این نوع از بیماری را درمان کرد.

در گرید 1، به دلیل پیشرفته نبودن بیماری بدون هیچ نگرانی و استرس میتوانید کبد چربتان را درمان کنید. البته باید بدانید که در صورت عدم رعایت رژیم غذایی و مصرف بی رویه قند مطمئنا مشکل شما حاد خواهد شد و از گرید 1 خارج می شوید.

  • گرید 2

کبد چرب گرید 2 و 3 جزء حالت های شدیدتر این بیماری شناخته خواهند شد که برای درمان آن نیاز به صرف زمانی طولانی تر خواهید داشت.

در کبد چرب گرید 2، برخی از سطوح بافت های کبد آسیب می بینند و در آزمایشات رادیولوژی نشانه هایی از عدم وجود سیگنال از دیواره کبد را شاهد خواهید بود.

  • گرید 3

گرید 3 جزء خطرناک ترین و شدید ترین نوع کبد چرب شناخته شده است که در صورت بروز آن در افراد بلافاصله باید به سراغ درمان برود زیرا در این گرید دیواره کبد و بافت های آن دچار مشکل شده و دیافراگم آن نیز مسدود است.

خوراکی های مفید برای درمان کبد چرب

  • قهوه می تواند آنزیم های غیر طبیعی کبد را کاهش دهد.
  • سبزیجات سبز رنگ بافت چربی موجود در کبد را از بین می برد.
  • توفو از بهترین موادی است که میتوانید برای جلوگیری از تجمع چربی در کبد استفاده کنید.
  • ماهی های چرب مانند سالمون و قزل آلا به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب، سطح چربی موجود در کبد را به حالت متعادل برمیگرداند.
  • مصرف غلات کامل مانند بلغور جوی دو سر تاثیر بسیار زیادی در کاهش وزن دارند.
  • آووکادو به دلیل دارا بودن ترکیبات شیمیایی از آسیب های کبدی جلوگیری می کند.
  • تخمه آفتاب گردان سرشار از ویتامین E است که از کبد در برابر آسیب محافظت می کند.

 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Tabu کباب پز صنعتی علم سنجی آموزش دریافت بیت کوین رایگان خاطرات زیبایی من پادشاه گياهان نارنج چت,چت نارنج,چتروم نارنج,نارنج چت کاشت ایمپلنت دندان خدمات دندانپزشکی کلاس فناوری2